En del av elektrikerkjeden:

Daglig Leder Terje Kaksrud brenner tydelig for bedriften – og for miljøet, både arbeidsmiljøet og det miljøet vi har utenfor husets fire vegger.

Vi skal være gode i faget vårt, men vi kan også gjøre vårt for å redusere avtrykk samtidig. Vi opplever at det både føles bra og sparer oss penger.
– Terje Kaksrud

Terje Kaksrud begynte som læregutt i 1981 og overtok firmaet i 1990. Da var de tre stykker. I dag er de 12 ansatte, inkludert en lærling.

 

Penger og bærekraft hånd i hånd

Siden 2020 har det kun vært elbiler hos Hurum Elektro. De har selv 15kW sol på taket og sorterer avfall og kobber. Hver bil kjører rundt 20.000 km i året og de har regnet ut at de sparer ca 300 000 kroner i året på bunnlinja ved å kjøre elektrisk.

Det blir også penger av å returnere kobber. Som en motivasjonsfaktor får montørene beholde pengene de får inn fra kobber-returen i en felles pott som de sammen kan styre over. I desember 2022 ga montørene 10 000 kroner til en ny, lokal lekeplass av det de har samlet inn.

Bedriften var også nominert til bærekraftprisen 2022 i Asker Kommune.

– Det er gøy at en liten bedrift som vår kan gjøre så mye at det legges merke til, sier Terje.

Gode på solceller: Hurum Elektro har en jevn etterspørsel etter solceller. Her fra Billia bilverksted.

Arbeidsforhold

– Beliggenheten her ute er noe jeg setter stor pris på, sier montør Mike Hovden.

Jeg kjører mye frem og tilbake til jobber og kjenner alltid på at det er deilig å komme hjem til rolige Hurum når arbeidsdagen er over. Selv endte han opp i Hurum Elektro litt tilfeldig.

Mike jobbet i et annet firma der det var veldig mye overtid på store prosjekter. En fredagskveld ringte han selv til Hurum Elektro for å høre om jobbmuligheter. Han fikk beskjed om å møte opp mandag morgen – og siden har han blitt.

– Her får jeg en stor grad av ansvar og ikke minst tillitt til at jeg kan gjøre jobben. Jeg lærer utrolig mye hele tiden og det er en fin utveksling av kunnskap mellom yngre og eldre.

Terje er enig.

– Det er helt klart en fordel med flere generasjoner i samme bedrift. Vi støtter oss mye til hverandre. Vi er helt avhengige av å være i utvikling så vi ikke stagnerer.

Og et godt arbeidsmiljø som gir folk ansvar og muligheter til å lære nye ting gjenspeiler seg jo i hva vi leverer ut til kundene.

Det aller viktigste for fremtidig drift er at kunden anbefaler oss videre. Vi skal ha et godt rykte hele veien. Det fokuset hjelper til med å holde oss skjerpa.

Som et eksempel installerte vi et solcelleanlegg i Drøbak fordi en vi jobbet hos anbefalte oss videre, og sånn gikk det videre på 3-4 anlegg til.

Den typiske arbeidsuka

Med sin idylliske beliggenhet blir det naturlig nok mye kjøring til jobbene. Mye skjer i Oslo sentrum og Oslo vest og det er en god fordeling på serviceoppdrag hjemme hos privatpersoner, og næringsoppdrag, landbruk og større prosjekter.

Et stort prosjekt er Billia bilverksted hvor Hurum Elektro har montert 460 kW solcelle på taket. Med solceller og energibrønner skaffer dette nok varme til ventilasjonsanlegget i det svære bygget.

Et annet stort prosjekt er Hurum Brygge. Her settes det opp både store leilighetsbygg og rekkehus. For å håndtere et så stort prosjekt har Hurum gått sammen med en annen Elfag-bedrift, Askestad Aas på denne jobben.

Eget lager

Med eget VMI-lager på hovedkontoret er det også ryddig og enkelt for de ansatte og hente ut varene de trenger i løpet av dagen. Varene scannes ut av den enkelte, og nye varer fylles automatisk på når det minker i hyllene.

Spesialiteter

Solceller har blitt et hjertebarn i Hurum Elektro. Og Terje Kaksrud deler villig erfaringer de selv har gjort med resten av bransjen.

Vi startet med solceller ganske tidlig i det norske markedet og har jo lært oss en hel del underveis.

Det fine med solceller er at det er lønnsomt både for kunden og for oss. Jeg vil absolutt anbefale flere elektro-bedrifter om å starte med det. Når du først har kunnskapen på plass, så er det mye jobb og hente i markedet.

 

Ikon

Bestill elektrikar

Trenger du hjelp av ein elektrikar? Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt oss →