En del av elektrikerkjeden:

Badet er et yndet oppussingsobjekt hos nordmenn, og er det rommet som oftest blir oppgradert i norske boliger. Dette er rommet der du både begynner og avslutter dagen. Å tilpasse badet ditt til dine egne ønsker og behov gir deg en mulighet til å påvirke humør og stemning, og med det bidra til økt velvære og en fin start på dagen.

– Jeg tror badet blir til et slags fristed for mange, der man kan senke skuldrene og slappe av. En mulighet til å unnslippe litt, i ens egen private oase. Derfor tror jeg folk prioriterer å bruke litt ekstra tid og penger på oppussing av bad.

Det sier Kamilla Eide i Eitra Bad. Hun spesialiserer seg på møbler, trender og design til baderommet i nettbutikken med samme navn. Smak og stil varierer, men det kan spores enkelte trender og tendenser når det kommer til folks ønsker, sier hun

Bruk god tid på å bli kjent med utvalget. Det finnes så utrolig mye fint der ute.

Duse toner og bærekraftige produkter

Å pusse opp et bad trenger ikke bety en totalrenovering. Ofte er små grep som maling, møblement og belysning det som skal til for å skape en helt ny stemning. Baderomseksperten forteller at det særlig er to ting som går igjen. 

– Det ene vi ser er at folk ønsker myke former, duse toner og en lun stemning. Der man tidligere hadde firkantet og hard stil, har man nå gått over til buede håndtak, pastellfarger på veggene og effektbelysning, sier hun og fortsetter:

– Det andre er at folk ønsker kortreise materialer som ikke lyver. Færre folk velger produkter som etterligner andre materialer, og velger heller bærekraftige produkter med en ærlig tilnærming, sier hun.

Varmekabler eller varmefolie på badet?

Her får du svarene du trenger!

ANNERLEDES: Dette badet er ikke et tradisjonelt norsk bad. Samtidig gir det en rå følelse av norsk natur. Foto: Linn Bad fra Vik i Sogn

Kreative løsninger for belysning     

Noe av det viktigste med badet er lyset. Eide anbefaler en grunnbelysning med spottskinner eller downlights, som kan dimmes. Videre anbefaler hun effektbelysning i enkelte områder/soner på badet, som kan løfte både den enkelte sonen og helhetsinntrykket.

– Effektbelysning kan gjøre mye med atmosfæren og stemningen på badet, som et tillegg til takbelysningen. Det kan være alt fra lys i speil og skuffer til lamper på veggen, sier hun.

I tillegg må du selv tenke gjennom hvilket behov du har for elektrisitet, og ta høyde for de regler og krav som stilles til løsninger for strøm på badet. Det handler om alt fra stikkontakter for hårføner og barbermaskin til muligheten for en høyttaler, stålamper eller lignende.

– Og dobbeltsjekk alltid IP-graden på produktet. Her er det flere som har gått på en smell, sier hun.

Gir oppussing mersmak? Les mer om hvordan du får et funksjonelt og moderne kjøkken.

LYS I SPEIL: Linn Bad lager møbler som kombinerer design og funksjonalitet til de norske hjem.

Badet skal tilpasses deg

For deg som ønsker et nytt bad, men som ennå ikke vet hvordan du vil ha det, kan Eide anbefale noe så enkelt som god research. Hun oppfordrer til å besøke ulike inspirasjonskanaler for helheten, og forskjellige leverandører for enkeltprodukter og stilarter.

– Det finnes uendelig mye kult og stilig der ute. Men det viktigste er at det passer deg, din stil og dine behov. Noen ønsker det enklere og minimalistisk, mens andre ønsker en særegenhet på møbler og interiør. Slike stilvalg finner man ut av ved å se hva andre har gjort før deg, og det finnes så mye fint der ute, avslutter hun.

Bli inspirert til nye løsninger på badet: 

Ikon

Bestill elektrikar

Trenger du hjelp av ein elektrikar? Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt oss →