En del av elektrikerkjeden:

Teknologien utvikler seg med stormskritt, og det finnes en rekke nye elbilladere på markedet med smarte og nyttige funksjoner.

Her får du en guide til hva du bør tenke gjennom når du velger elbillader, og noen anbefalte ladere og tilbehør som gir deg effektiv lading samtidig som du sparer strømkostnader.

Dette må du tenke gjennom

Dagens elbilladere kommer med ulike ladeteknologier, hurtighet, ladestyrke og funksjoner. Når du skal velge elbillader, bør du først tenke gjennom hvordan du bruker laderen.

Ladehastighet

Hvor raskt trenger du å lade elbilen din? Noen ladere tilbyr lynrask lading, mens andre tar lengre tid. Det er også viktig å kjenne til bilens batterikapasitet når du velger elbillader. Hvis elbilen bare kan ta imot 11 kW, hjelper det ikke med en lader med kapasitet på 22kW.

Smarte funksjoner

Ønsker du en enkel lader som starter idet du plugger den inn, eller en mer avansert lader med smarte funksjoner? Mange nye elbilladere kan integreres med smarthjemmet ditt, styres fra mobilen og har funksjoner som kontrollerer strømforbruket.

Design

Hvis du er opptatt av design, bør du velge en elbillader som passer til boligen eller garasjeveggen. Noen elbilladere kommer kun i en eller to fager, mens andre har flere alternativer.

Her er noen anbefalte ladestasjoner og tilbehør:

Charge Amps Dawn

Charge Amps Dawn er en brukervennlig, intelligent og kraftfull 22 kW ladestasjon.

Laderen er konstant tilkoblet med 4G eller wifi, og kan kobles til Charge Amps Cloud og Charge Amps App for full kontroll fra mobilen og tilgang til mange smarte funksjoner.

Charge Amps Dawn har sertifisert MID-måler som gjør at du kan se nøyaktig hvor mange kW som er brukt til å lade elbilen.

STILIG DESIGN: Charge Amps Dawn er designet av tidligere Koenigseggs sjefsdesigner Joachim Nordwall.

Easee Charge Lite

Charge Lite er en 11 kW ladestasjon. Den er alltid koblet opp mot skyen, slik at du alltid kan koble deg opp mot laderen uansett hvor du er. Den får også automatisk jevnlige sikkerhetsoppdateringer og ny funksjonalitet.

Før Easee lanserte Charge Lite, gikk de noen solide ekstrarunder på dokumentasjonen, og hentet inn EU-typegodkjenning fra TÜV Rheinland.

Tilbehør: Easee Equalizer

Easee Equalizer kobles direkte til strømmåleren. Den leser av strømforbruket i sanntid, og justerer opp og ned ladehastigheten basert på kapasiteten i boligen.

Om elementet i varmtvannsberederen slår inn samtidig som du lager mat og vasker klær, gir Equalizer ladeboksen beskjed om å roe seg litt til det er normale tilstander i huset. Dermed trenger du aldri bekymre deg for at hovedsikringen går, samtidig som du unngår å havne på et dyrere ledd i effekttariffen.

TÜV-godkjenning: Easee Charge Lite er tredjepartsgodkjent av et av de strengeste, uavhengige sertifiseringsbyråene i verden.

Zaptec Go

Zaptec Go lader alle elbiler og er en av markedets minste 22 kW-ladere. Den er designet og utviklet i Norge med topp sikkerhetsstandarder og sertifiseringer, testvinner hos NAF og leveres med hele 5 års garanti.

Laderen er alltid tilkoblet wifi eller 4G LTE-M og oppdaterer seg automatisk med de nyeste funksjonene og oppdateringene under lading.

Den har smartlading i Eco Mode som lader når strømprisen er lavest, funksjonsbelyst stikkontakt og lading via RFID-brikke. Du får kontroll og oversikt i en praktisk app.

Det er mulig å installere opptil tre ladere i samme hus.

Laderen kommer i 6 forskjellige farger.

KOMPAKT: Zaptec Go er en av markedets minste ladere.

Futurehome Charge

Futurehome Charge er en stilren og universell 22kW elbillader som er utviklet for nordiske forhold. Den oppfyller alle sertifiseringer i Norden og europeiske standarder for trygg lading.

Start og stopp ladingen enkelt via Futurehome-appen, eller la systemet automatisk tilpasse ladeøktene basert på lavere strømpriser.

Automatiske oppdateringer gjør at Futurehome Charge alltid har de nyeste funksjonene tilgjengelig.

Laderen kommer i hvit eller svart farge.

Tilbehør: Futurehome Smart Charging

Futurehome Smart Charging er en tilbehørspakke til elbilladeren som sørger for å redusere strømforbruket i de dyreste timene av døgnet, og fordeler strømforbruket over flere timer slik at både strømkostnaden og nettleien reduseres.

Med Futurehome Charge kombinert med Futurehome Smart Charging kan du styre elbilladingen svært effektivt etter strømpriser og effekttopper, og justere forbruket med last- og fasebalansering for å lade hurtig uten at noen sikringer går.

TILPASSER STRØMFORBRUKET: Du trenger kun å koble til bilen, så balanseres forbruket automatisk slik at den bare bruker strøm når det trengs.

Ikon

Bestill elektrikar

Trenger du hjelp av ein elektrikar? Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt oss →