En del av elektrikerkjeden:

Her har de holdt på med strøm i en mannsalder, og har representert Elfag-kjeden helt siden den startet opp i 1995. Med seg på laget har de 14 montører og 4 lærlinger.

Det beste med å drive Elumni er at vi har alt i eget hus og kan bestemme selv hvordan arbeidsplassen vår skal være, sier daglig leder, Terje Nilsen.

Og det er tydelig at Terje trives på jobb og er stolt av bedriften. Det snakkes med iver og entusiasme om et hyggelig arbeidsmiljø, og om hvordan hverdagen ser ut i en elektrobedrift i nord.

Service-innstillingen er i veggene her. Vi ordner opp med et smil. Og stemninga gjør jo at vi gleder oss til å komme på jobb, sier Nilsen.

Den typiske arbeidsuka

For Elumni er den typiske uka en god blanding av rammeavtaler for Forsvaret, og jobber i privatmarkedet og lokal næring. I privatmarkedet er det helt klart elbilladere det går mest av om dagen.

Lokasjonen påvirker naturlig nok også hva slags oppdrag man har, og i Harstad blir det en del jobb på oppdrettsanlegg.

Det er jo det som er spennende med vår bransje, vi påvirkes av alt som skjer ellers i samfunnet. Og i Harstad er det stor utvikling og mye byggeaktivitet akkurat nå.

– En av jobbene vi holdt på med i høst var en ny brannskole i Harstad. Her skal det utdannes nye brannfolk i årene som kommer, sier Nilsen. Det er positivt, både for oss som fikk jobb med bygget, men også at det kommer en ny skole hit. Det er med på å utvikle byen videre.

Den viktigste kunden

Det er ingen tvil om at den viktigste kunden er den kunden som er fornøyd. Den kunden anbefaler oss videre, forklarer Arild Ness Andreassen, økonom og alt-mulig-mann i Harstad-bedriften.

I Elumni har vi en kultur der vi utviser respekt og profesjonalitet til alle kunder, uansett om det er et boligsameie som skal ha elbilladere, Statsbygg som bygger ny fagskole, eller Familien Hansen som trenger komfyrvakt.

Det er veldig hyggelig når kunder ringer inn og skryter av jobben som er gjort. Jeg syns det er fint at de tar seg tid til det. Tilbakemeldingene går ofte på at vi har hyggelige montører, sier Arild.

Og en fornøyd kunde er kjøpmann Kjetil Mikalsen på Rema1000 Bergseng. Her ble de gamle lysrørene og armaturene byttet ut med ny, energieffektiv LED armatur.

– Vi har regnet ut at det vil gi oss en årlig besparelse på 20% av det totale strømforbruket i butikken, sier Mikalsen.

Totalt 132 armatur og 264 lysrør ble byttet ut, så det ble en god del skruing på lærlingene Martin og Sigurd. Under veiledning av montør Anders Nilsen, er de to lærlingene en viktig del av arbeidsstokken.

Det gir meg en følelse av stolthet når jeg ser lærlingene gjennomføre jobber på måter jeg har lært dem.

Men så må jeg også tåle å få høre det hvis jeg gjør noe som kunne vært gjort bedre, eller er utdatert på noe nytt i bransjen – det er jo en sunn måte å holde oss som har litt fartstid, skjerpa på, sier Nilsen.

95% av lærlingene hos Elumni kommer fra Stangnes Videregående Skole og elektrolinja der. Og når de er klare, så ligger faktisk opplæring- og fagprøvestasjonen i samme bygg som Elumni. Det er El-fag Troms som står for fagprøven, og her er Terje Nilsen også styreleder (El-fag Troms har ingen tilknytning til elektrikerkjeden Elfag, red. anm.).

Historien bak

Elumni ble etablert i 1995 under navnet El. entrepenør Arne H. Johansen AS. I dag har Elumni et datterselskap, Elumni Rør. Her er det 7 ansatte + innleide som gjør at de kan tilby en bedre totalløsning for kunden.

Og vi har også plass til flere elektrikere, avslutter Nilsen. Akkurat nå trenger vi flere folk til store byggeprosjekt.

Ikon

Bestill elektrikar

Trenger du hjelp av ein elektrikar? Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt oss →